torstai 27. maaliskuuta 2014

Päärynäpiirakka


Tämän piirakan tein sillä periaatteella mitä kaapista löytyy.
Makean himo oli jollakin saatava tyydytettyä ja ihan pannukakkuun ja hilloon en tyytynyt.
Täytteeseen voi käyttää tietysti mitä tahansa hedelmiä ja pähkinöitä.

Pohja

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 kpl muna

Sekoita ensin jauhot, tomusokeri ja sulatettu voi keskenään.
Lisää lopuksi joukkoon muna.
Painele taikina 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Pistele haarukalla muutamia reikiä taikinan pohjaan.
Paista 5 min. 225-asteisessa uunissa.

Täyte

1 dl kermaa
1 dl sokeria
250 g maitorahkaa
3-4 kpl päärynöitä
3-4 rkl mantelirouhetta

Sekoita sokeri ja rahka keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita vaahdotettu kerma ja mantelirouhe sokerin ja rahkan joukkoon.
Kuori päärynät. Leikkaa yksi päärynä renkaiksi ja kuutioi loput.
Laita päärynäkuutiot esipaistettuun pohjaan ja kaada päälle täyte.
Paista 35-40 min. 200-asteisessa uunissa.
Pyörittele päärynäsiivut sokerissa ja karamellisoi ne pannulla reilussa voissa.
Laita valmiin piirakan päälle päärynäsiivut ja mantelirouhetta.
Kahvihan sulla oli jo tippumassa :)


6 kommenttia:

  1. En ole mikään suuri päärynöiden.ystävä mutta ihan tällaisen piirakan tähden.sellaisia voisikin ostaa......

    VastaaPoista
  2. Kyllä tällä jo makean nälkä lähtee.:)

    VastaaPoista
  3. Hyvältä kuulostaa ja näyttää :)

    VastaaPoista

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.