keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

"Yhen miähen mokkapala"


Voi helvatti näitä somen eri muotoja varsinkin Instagram ja Pinterest. Hiukankin makealle perso kuten minä joutuu melko helposti leipomaan, kellonajasta välittämättä, Näin kävi juu.

Mokkapala

1 kpl muna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
60 g voita

Vatkaa sokeri ja muna vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sulata voi. Lisää kuivat aineet ja maito sokerimunavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi, lisää lopuksi voi. Jos taikina tuntuu liian paksulta lisää hiukan maitoa. Kaada seos pieneen rypistetyllä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paperin rypistäminen helpottaa sen asettelua vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa 20 min.

Kuorrute

1 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kuumaa kahvia
20 g sulaa voita

Valmista kuorrute vasta kun otat pohjan uunista. Mittaa kuivat aineet pieneen kulhoon ja sekoita. Lisää voi ja kahvi. Sekoita sileäksi ja levitä pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele strösseleillä. Nauti kahvin kanssa tai ilman hyvää on jokatapauksessa.

2 kommenttia:

  1. MIka ,voitit arvonnassani kaalileikkurin,ja kyllä hieman nauratti kun arvasta tuli sinun nimesi,sillä sinähän jo arvasit etukäteen että' se lähtee sinulle;D oletko selvännäkijä;D
    Lähetäpä osoitetietosi meiliini yaelian2008@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhemmiten on tullut pientä poppamiehen vikaa :) yhteystiedot lähetetty ja kiitos etukäteen.

      Poista

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.