tiistai 19. toukokuuta 2015

Gluteeniton mango-juustokakku



Urtekram ja Ruoka.fi järjestivät kilpailun gluteenittomasta leivonnaisesta. Mukaan lähti 34 kovatasoista bloggaria ja minä.
Päässäni ei pyörinyt muuta kuin kauhumuistot päiväkodissa leipomistani gluteenittomista sämpylöistä, joten ei ainakaan niitä. Jääkaapissani oli purkki lisäaineetonta mangososetta. Siitä se sitten lähti ja tämä siitä tuli.


Äänestämään pääset tästä. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 3 kpl Urtekram-tuotteilla täytettyjä reppuja (100 €/kpl). Äänestysaikaa on 15.6.2015 asti.

Pohja


3 dl Urtekram kaurajauhoja
1 dl mantelirouhetta
1 dl sokeria
100 g voita

Sulata voi ja sokeri kattilassa. Sekoita kaikki tasaiseksi massaksi ja levitä leivinpaperilla vuoratun irtovuoan pohjalle.
Laita vuoka jääkaappiin.

Täyte


200 g Mango-tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 dl kermaa
1,5 dl sokeria
6 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sulata liotetut liivatelehdet sitruunamehussa ja vedessä kuumentamalla. Sekoita täytteeseen ohuena nauhana. Kaada vuokaan, tasoita ja laita pakastimeen.

Kiille


4 dl mangososetta
0,5 dl sokeria
6 liivatelehteä

Sulata liotetut liivatelehdet ja sokeri desilitrassa juoksevaa mangososetta kuumentamalla, jos käyttämäsi sose on kiinteää lisää tilkka vettä. Sekoita nauhana lopun soseen joukkoon. Kaada varovasti täytteen päälle. Peitä vuoka kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin.
Hätäisimmät ei odota koko yötä :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.