lauantai 31. lokakuuta 2015

Rusinamakkara


Sun-Maid ja Ruoka.fi järjestivät ruokabloggareille 100 tapaa käyttää rusinaa-kilpailun ja minä olen mukana kahdella reseptillä.
Turkulainen rusinamakkara valmistetaan perinteisesti sianlihasta ja -maksasta. Tässä vähän "kevyempi" vaihtoehto naudanlihasta ja -maksasta.
Äänestämään ja kilpailun kaikki reseptit tuosta oikella ylhäällä olevasta kuvasta.

Rusinamakkara


2 dl ohrasuurimoita
800 g naudan jauhelihaa
200 g jauhettua naudan maksaa
250 g rusinoita
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 rkl suolaa
3 metriä siansuolta

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sekoita huolellisesti kaikki aineet keskenään. Pursota massa liotettuun suoleen lihamyllyn makkarasuppilolla. Kypsennä 200 C uunissa vesihauteessa kunnes makkaran sisälämpö on 80 C. Ennen tarjoilua käytä makkarat 225 C uunissa niin kauan, että ovat kauniin ruskeita ja rapsakoita. Tarjoile makkarat puolukkasurvoksen kanssa.

torstai 1. lokakuuta 2015

Lihaton lokakuu

Paskan metsästäjän mureke

Lihatonta lokakuuta vietetään jo kolmannen kerran. Docventuresin Riku Rantala haastettiin ilmastotekoon ja näin sai alkunsa lihaton lokakuu. Linkeistä lisää faktaa.



Gazpacho
Kokosin tähän postaukseen  kaikki lihattomat reseptini. Gazpacho on ainoa vege-resepti, muut ovat lakto-ovoja eli sisältävät kananmunaa tai maitotuotteita.

Otsikkokuvan mureke ei kaipaa rinnallensa muuta kuin tuoretta salaattia ja täyttää taatusti jokaisen syöjän.

Sosekeitot
Gazpacho on kiva kylmä keitto viilentämään hellepäivää, mutta kukaan ei kiellä tekemästä siitä lämmintä versiota.





Sosekeitoistahan loihtii vaikka mitä. Vain mielikuvitus on rajana.

Espanjalainen munakas
Tortilla Española ja kasvispihvit eivät selittelyjä kaipaa.

Kasvispihvit
Lämmin perunasalaatti

Lämpimästä perunasalaatista saa ainakin lounaan.

Ehkä paras omasta mielestäni on gnocchit ja tomaattisoosi. Suosituin näistä resepteistä on kuintenkin kasvispihvit.
Gnocchit ja tomaattisoosi