Sun-Maid ja Ruoka.fi järjestivät ruokabloggareille 100 tapaa käyttää rusinaa-kilpailun ja minä olen mukana kahdella reseptillä.
Turkulainen rusinamakkara valmistetaan perinteisesti sianlihasta ja -maksasta. Tässä vähän "kevyempi" vaihtoehto naudanlihasta ja -maksasta.
Äänestämään ja kilpailun kaikki reseptit tuosta oikella ylhäällä olevasta kuvasta.
Rusinamakkara
2 dl ohrasuurimoita
800 g naudan jauhelihaa
200 g jauhettua naudan maksaa
250 g rusinoita
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 rkl suolaa
3 metriä siansuolta
Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sekoita huolellisesti kaikki aineet keskenään. Pursota massa liotettuun suoleen lihamyllyn makkarasuppilolla. Kypsennä 200 C uunissa vesihauteessa kunnes makkaran sisälämpö on 80 C. Ennen tarjoilua käytä makkarat 225 C uunissa niin kauan, että ovat kauniin ruskeita ja rapsakoita. Tarjoile makkarat puolukkasurvoksen kanssa.